Det är Oskarshamn och Halmstad som ska få varsin Busfröbutik under våren 2019. Stina Qubti säger att hon verkligen tror på de två nya franchisetagarna som ska öppna och att man nu är uppe i sju butiker totalt. Nu kommer mycket jobb med att öppna de två butikerna att vänta.

– Jag ska försöka dela på mig och vara på västkusten och ostkusten samtidigt, haha. Nej ,men alla franchisetagare kommer att hjälpa till och min personal i Västervik får vara med och stötta i de nya butikerna. Det blir mycket hit och dit, det var inte planen att öppna på både västkusten och ostkusten samtidigt.

Att de ska öppna i Oskarshamn tycker Stina Qubti känns extra kul då det enligt henen varit mycket efterlängtat.

– Oskarshamnskunderna har varit väldigt bra kunder i både Västervik och Kalmar. Det är första gången vi öppnar i en så liten ort men vi tror verkligen på Oskarshamn.

I Oskarshamn är det Emma Slättengren som är ny franchisetagare.

Det var neddragningar på min arbetsplats och när jag såg annonsen i slutet av sommaren var det läge, säger Emma Slättengren som har arbetat tio år som ingenjör på Oskarshamns kärnkraftverk.

Byggjobbarna kommer att börja arbeta i den blivande Busfröbutiken i nästa vecka.

– Hållpunkten är att vi öppnar kring första april. Vi kommer inom kort att gå ut med datum om insamling. Många undrar när Busfrö ska öppna i Oskarshamn så jag hoppas att folk är lite på hugget, säger Emma Slättengren.

Det finns redan planer på nya etableringar.

– Vi siktar på Stockholm under hösten, säger Stina Qubti.